تغذيه در امتحانات
1- دانشآموزان در دوران امتحانات به صبحانه سالم و كامل نياز
دارند. نوشيدن شير و خوردن غلات و نان سبوسدار براي صبحانه، بسيار مفيد و موثر
است.
2- در دوران
امتحانات، به سبب افزايش تنش و اضطراب، ترشح هورمون «آدرنالين» افزايش مييابد و
نياز بدن به پروتئين 2 تا3 درصد بيشتر ميشود. (اين هورمون سبب افزايش سوخت
پروتئينها ميشود)؛ از اين رو، افزايش مصرف مواد پروتئيني با ارزش بيولوژيكي
بالا، مانند تخم مرغ، شير و انواع گوشت، بسيار اهميت دارد.
تحقيقات نشان
ميدهد كه تغذيه متعادل و متنوع، سبب كاهش اضطراب در زمان امتحان ميشود. اين
تغذيه شامل: غلات، سبزي، لبنيات، گوشت و ميوه ميشود.
3- خواب نزديك
ظهر، نيروبخش و نشاطآور است؛ اما خواب بعد از طلوع آفتاب و هنگام غروب، كسالتآور
است.
4- نرمش و
ورزش سبك در ايام امتحانات، بسيار مفيد است.
5- امروزه بر
خلاف تصور همگان، ثابت شده است كه فعاليتهاي مغزي و فكري نيازمند انرژي زياد
نيست. بنابراين بهتر است ميزان مواد غذايي انرژيزا در دوران امتحانات مانند زمانهاي
ديگر باشد.
6- غذاهاي
حاوي ليسيتين فراوان در افزايش حافظه و مبارزه با فراموشي اهميت زيادي دارند.
ليسيتين در موادي مثل عدس، ذرت، شير، زرده تخم مرغ، تخم آفتابگردان، جوانه گندم و
دانه سويا يافت ميشود.
7- هميشه به
خصوص در ايام امتحانات، بايد مزاج را در حالت طبيعي نگاه داشت؛ از اين رو اگر دانشآموز
دچار يبوست است، بهتر است شبها قبل از خواب، چند عدد انجير و آلوي خيسانده بخورد.
8- دانشآموزان
در طول روز بايد آب كافي بنوشند؛ زيرا آشاميدن آب و نوشيدنيها وسط غذا سبب اختلال هضم و ايجاد نفخ ميشود؛ پس
بهتر است نيم ساعت قبل يا بعد از غذا آب ننوشيد.
9- اگر دانشآموز
احساس خستگي كرد، بهتر است كمي استراحت كند؛ زيرا انسانِ خسته به استراحت نياز
دارد، نه محرك، بنابراين نوشيدن قهوه براي بيدار ماندن توصيه نميشود.