سورنا (4)
ايران ساخت پروژه رباتهاي انساننما را از سال 87 و با ارائه طرح ساخت ربات سورنا يک آغاز کرد. بعد از آن، سورنا 2 در سال 89 و سورنا 3 در سال 94 رونمايي شدند که نخستين نمونههاي رباتهاي انساننما در کشور لقب گرفتند، اما حالا بعد از حدود چهار سالي که از سورنا 3 ميگذرد، سورنا 4 خلق شده و با توجه به فناوريهاي پيشرفته و هوشمندي که در آن به کار گرفته شده، نماد ملي ايران لقب گرفته است.
در سورنا 4 تلاش شده که مسير ريلگذاري شدهاي که از سورنا يک آغاز شده، منقطع نشده و بتواند هوشمندتر عمل کند، بنابراين سورنا 4 ازجمله طرحهاي مرز فناوري است که اميدواريم در آيندهاي نزديک بتواند کارکردهاي خود را پيدا کند. هدف از ساخت نسل چهارم رباتهاي انساننما در کشور رسيدن به دانش فني و مرز فناوري مورد نياز کشور بوده است.23 آذر 98 اين ربات با موفقيت رونمايي شد و در خدمت گسترش دانش و فناوري در ايران قرار گرفت.
ربات انساننماي سورنا 4 با حمايت معاونت علمي و فناوري رياستجمهوري در قالب يک طرح کلان ملي فناوري توليد و در دانشکده فني دانشکده مکانيک دانشگاه تهران رونمايي شد. اين پروژه در مرکز سيستمها و فناوريهاي پيشرفته دانشکده مکانيک دانشگاه تهران و با همکاري شرکتهاي دانشبنيان اجرايي شده است.
تواناييهاي سورنا 4
تبديل متن به گفتار
دور زدن درجا
حرکت آنلاين به چپ و راست و حرکت به عقب و جلو
توانايي شوت زدن
دست دادن
اداي احترام
جابهجايي و بلند کردن اشياء
تشخيص
100 فرمان صوتي
توانايي بالاي گفتاري و شنيداري
قابليت تشخيص 100 شيء مختلف
قابليت برداشتن اشياي بزرگ به صورت تمامتنه
قابليت نوشتن
قابليت تقليد از حرکات فرد ديگر
توانايي انجام حرکات ترکيبي دستوپا
قابليت تغيير نورپردازي گوش ربات